torstai 31. heinäkuuta 2014

Grillattu kanan koipireisi timjami-marinadissa



Koko kuukauden on helle paahtanut niin, että hiki päässä on saanut liikkua aamusta iltaan ja ihon väri alkanut muistuttamaan kreikkalaista rantavahtia. Mutta sen kerran kun päätän alkaa grillaamaan jotain missä menee pidempää, niin eikös sitä tule vettä vaakasuorana parvekkeelta sisään. Jos pihalla olisi joku liikkunut, olisi häneltä saattanut hymy nousta kasvoille. Sillä kanan mokoma ja marinadi tuppaavat käryttämään jonkin verran ja kun parvekelaseja joutui sulkemaan, niin olo oli kuin olisi seissyt savustuspöntössä grillipihdit kädessä. Oli varmasti näky. Onneksi rankkasade ei kestänyt 10 minuuttia pidempään, joten pystyi taas avaamaan lasit ja hengittämään.

Tämän päivän urakkana oli siis broilerin koipireiden kesyttäminen ja kypsäksi grillaaminen. Ennen en moista ollut jostain syystä tehnyt, mutta kaupasta saatavat valmiit fileet tuppaavat kuivumaan aina kypsennettäessä, joten koipireisi oli päivän valinta. Jostain syystä kun kananpojan sisällä on luuta, niin se pitää nesteet paremmin itsessään. Lisäksi kilohinta on varsin kohtuullinen, noin kolmen euron paikkeilla.

Marinadi kanalle:
oliiviöljyä
balsamicoa
soijaa
valkosipuli-chilikastiketta
puolikkaan sitruunan mehu
tuoretta timjamia reilusti
mustapippuria
suolaa

Nyt en osaa tarkasti sanoa, paljon eri aineksia tulee, mutta kanan määrästä riippuen sopivan pieneen astiaan kaikki sekaisin ja kanat likoomaan. En ehtinyt marinoimaan kanoja kuin 1,5 tuntia, mutta veikkaan, että tämä projekti vaatisi yön yli odottelun, jotta päästäisiin parhaaseen lopputulokseen.

Kanat grilliin ja grillin namiskat aika minimiasentoon. Omassa grillissäni oli noin 180-200 astetta ja grillasin niitä 40 minuuttia välillä käännellen. Myös marinadia sudin pintaan kääntelyn yhteydessä mehukkuuden varmistamiseki. Kana saa mukavan rapsakan pinnan. Kuten mainitsin, niin oma lyhyt marinointini takasi sen, että kanan pinta maistui todella hyvältä, mutta sisäosat eivät ehtineet maustumaan. Mutta mehukasta oli!

Ruokajuomana oli Tarapacá Santa Cecilia Merlot, joka toimi kanan kanssa ihan kivasti, mutta ruoan jälkeen loppupullollinen ei ollut minun makuuni. 2/5 tähteä viinille.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti