maanantai 14. heinäkuuta 2014

Jauhelihapihvit lappeenrantalaisittain

Jauheliha, tuo sika-nautaeläimen monipuolisin osa, kuuluu monen perheen arkiruokiin nimenomaan helppoutensa vuoksi. Tällä kertaa maanantai tuntui perinteiseltä maanantailta. Viikonloppu näkyi pankkitilin lisäksi myös silmien alle kerääntyneinä pusseina. Työpäivän aikana kello ei liikkunut mihinkään ja kun lähes kahdeksan tunnin "huudon" jälkeen kotiuduin, näky oli tuttu: jääkaapissa valon lisäksi kaikkea sälää.

Jauheliha pelastaa pilaantumassa olevat roippeet kaapista, nimittäin lihapulliin voi oikeasti laittaa mitä vain. Ei muuta kuin lähikaupasta hakemaan perinteinen Rainbow sika-nauta 17% ja grilli tulille.

Tällä suunnitelmissa oli hampurilaisten vääntäminen. Pari päivää aiemmin tekemistäni sämpylöistä oli valtaosa vielä syömättä, ja mikä olisikaan parempaa kuin lähiruokahampparit.

Lappeenrannan parhaat j-lihapihvit grillissä:

400g sika-naudan jauhelihaa
reilu 1 rkl turkkilaista jugurttia
2 tl suolaa
1 kananmuna
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
pippuria
minttua
basilikaa
timjamia

Koko roska kulhoon ja kourat sekaan. Massa survotaan tasaiseksi kokonaisuudeksi ja aletaan taputtelemaan pihvejä oman maun mukaan. Sitten grilli kuumaksi ja nätti tumma pinta pihveihin. Sämpylöiden väliin pihvin lisäksi loput jääkaapista, eli kurkkua, tomaattia ja salaattia sekä jotain majoneesia ketsupin kaveriksi.

Ruokajuomana viikonlopusta jäänyttä punaviiniä, eli Doppio Passo Primitivo.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti