keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Täytetyt porsaan ulkofilerullat


Kuuma helleaalto jatkuu ja grillaussäät ovat mitä mainioimmat. Miksi siis katkaisisi pari kuukautta kestänyttä grillausputkea? Porsaan ulkofileestä oli vielä yli puolet jäljellä, samoin aurajuustosta ja pekonista, joten ei muuta kuin työn touhuun.


Tämän hellepäivän kunniaksi tekaisin itselleni täytetyt porsaan ulkofilerullat. Rullat kestivät nätisti rullalla kun tajusin pujottaa ne vartaaseen ennen grilliin menoa. Mietiskelin koko viime yön, miten saan possusta mehukasta ja maistuvaa. Muistin vasta aamuyön tunteina, että jääkaapissa on kypsymässä puoli pakettia pekonia. Pekonista valuva rasva maustaa sekä kosteuttaa possurullia tehden niistä erittäin meheviä.

Toim.huom parvekegrillaajille!! 
Kun grillaat, muista sulkea parvekkeen ovet ja ikkunat. Rentouttava grillaushetkeni Karhu-merkkisen oluen kanssa katkesi ikävästi asuinhuoneistoni eteisestä kantautuvaan kimeään vinkumiseen. Hetken ajattelin, että naapurin kissa availee ääntään, mutta sekunnin murto-osassa tajusin äänen tulevan palovaroittimestani. Onneksi olut oli vetristänyt liikkeeni sulaviksi, joten paristo oli irti noin 2,5 sekunnissa ja grillaus sai jatkua.

Ulkofile-palasta leikkasin niin ohuita pihvejä kuin osasin. Jos veitsi on päässyt tylsistymään, niin kevyesti pihvejä nuijimalla saadaan niistä riittävän ohuita ja  helpotetaan niiden rullaamista. Leikkaamisen jälkeen sipaisin pintaan olutmarinadin:
possun ulkofile pihvit

Marinadi possulle:
loraus oliiviöljyä
pieni loraus balsamicoa
isompi loraus olutta
chilirouhetta maun mukaan
mustapippuria
suolaa

Tällä kertaa viimeistelin marinadin oluella. Tähän sopii erinomaisesti lähes mikä vain maistuva olut aina tummista stouteista belgialaisiin trappisteihin. Tällä kertaa jääkaapissa oli Karhu-merkkistä erikoisuutta. Marinadi hierotaan pihvien pintaan napakalla otteella, jotta maut imeytyvät. Säästin ylimääräiset marinadit vielä grillaukseen parhaan maun varmistamiseksi. Joten älä heitä ylimääräisiä vielä viemäriin! Marinoinnin jälkeen päästään täyttöpuuhiin.

Täytetyt porsaan ulkofilerullat pekonihunnulla:
possun ulkofileetä
pekonia
aurajuustoa
halloumi-juustoa
tuoretta basilikaa

täytetyt porsaan filerullatLaitoin pihvin "päätyyn" basilikan lehden tai kaksi (riippuen koosta), aurajuustoa ja pari ohuen ohutta siivua halloumia. Sitten rullaillaan rullaksi ja pyöräytetään pekoni ympärille. Leikkasin paketissa olleet pekonisiivut puoliksi, jotta ei tulisi aivan niin raskasta purtavaa kesäpäivän illaksi. Seuraavaksi rullat pujotetaan vartaisiin siten, että saumakohta ei jää repsottamaan.

Grilli kannattaa olla aika kuuma, jotta pekonista saa sopivan rapsakan. Valelin vartaat vielä ylijäämämarinadilla niiden ollessa grillissä. Lisäksi siitä saa mukavaa liekin makua possun pintaan (ja palovaroittimen ulvomaan).

possu vartaassa

Jälleen kerran grillauksen jälkeen vartaat vetäytymään folion alle viideksi minuutiksi ja sitten syömään. Annos kruunattiin salaatilla ja Karhu-oluella. Ei huono!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti