Ruoka kuuluu olennaisena osana viinin juontiin, joskus jopa oluen. Kaikki kolme ovat suuria intohimojani. Tässä blogissa perehdyn kuitenkin enemmän ruoan tekemiseen ja valmistamiseen.
torstai 7. joulukuuta 2017
Suomalainen itsenäisyyspäivän ateri
Savustettu kirjolohifile
Perunamuhennos
- pottuja
- ruohosipuli
- kokojyväsinappia
- suolaa
- salottisipulia
- kermaa
Keitä perunat, jäähdytä ja pilko lohkoiksi. Kuullota sipulia voissa pannulla ja lisää perunat. Paista hetki ja lisää sinappi, ruohosipuli ja kerma. Anna kiehahtaa ja pidä hetki levyllä.
Porkkanarelissi
- porkkanaa
- valkoviinietikkaa
- tomaattipyrettä
- sokeria
- salottisipuli
- öljyä
- valkosipuli
Keitä porkkanat suolavedessä napakoiksi. Pilko silpuksi ja sekoita kaikki keskenään. Pistä jääkaappiin maustumaan.
Kylmäsavuporotäyte
- ruohosipulituorejuustoa
- turkkilaista jugurttia
- kylmäsavupororouhetta
- piparjuuritahnaa
- sitruunamehua
- pippuria
Perunalepuskat
- perunamuussia
- kananmuna
- kokojyvävehnäjauhoja
- suolaa
Sekoita taikina napakaksi ja taputtele läpysköiksi pellille. Paista 250 asteessa kunnes ruskeita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja
(
Atom
)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti